ZSG 3 - OSBO 2017/2018 Klasse 2A

 

DatumThuis UitUitslag
vrijdag 13 oktober ZSG 3 - Dronten 1  4 - 4
woensdag 8 november Schaakstad Apeldoorn 4 - ZSG 3  3½ - 4½
vrijdag 15 december ZSG 3 - VSG 2  3 -5
maandag 15 januari O & O 2 - ZSG 3  
vrijdag 23 februari ZSG 3 - De 7 Pionnen 2  
donderdag 8 maart Caïssa 1 - ZSG 3  
maandag 9 april Pegasus 1 - ZSG 3 (slotronde bij O&O in Kampen)  

  

Vrijdag 15 december ontvingen wij onze collega-genootschappers van de Veluwe.

Vooraf had de teamleider er al op gewezen dat ook deze jongens gemiddeld een hogere rating hebben. Maar, dat gelet op de ervaringen tegen Schaakstad 4, wij zeker niet kansloos zouden zijn. Welnu, met goede intenties gingen wij van start.

Uiteraard was Zhao weer het eerste klaar! Hoe kon dat nou? Hij stond veel beter! Het bleek dat hij zijn Dame had laten insluiten. Later op de avond kon worden vastges Lees verder...
op 18-12-2017 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3
Een verslag te schrijven over een schaakwedstrijd valt niet mee. Ik heb nou eenmaal niet de gave om me te verliezen in mijmeringen over middelmatige voetbaltrainers. Noch kan ik u iets vertellen over de belangrijke zonen en dochters van Apeldoorn. Daarbij komt dat schaakwedstrijden zich ook niet lenen voor extatische ontboezemingen. Ik zal me daarom beperken tot een wat zakelijker verslag van de gebeurtenissen in Apeldoorn.

Op 8 november stond de uitwedstrijd tegen Schaakstad Apeldoorn Lees verder...
op 10-11-2017 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3
Het zou een goede gewoonte zijn dat van elke externe wedstrijd een levendig verslag zou worden opgetekend. Echter het is een zeldzaamheid dat de weinige schrijvers onder de schakers de belevenissen aan de hele vereniging voordragen. Ik zal de pen weer ‘ns ter hand nemen. Afgelopen vrijdag, in de schaduw van een drietal interne partijen, speelden het derde en het vierde elk hun thuiswedstrijd in de nieuwe locatie. Lees verder...
op 16-10-2017 door Miklos in Extern, ZSG3, Algemeen

Zo, de eerste ronde zit erop! Vrijdag 13 oktober 2017 ontvingen wij de schakers uit Dronten.

Aangezien ZSG4 Denk en Zet 1 op bezoek kreeg, was het een gezellige drukte in de Terp.

Toen de gasten de speelzaal mochten betreden - eerst moest de les aan de jeugd worden afgerond - vielen de monden open van verbazing. Zo'n mooie accommodatie hadden zij zelden gezien.

Goed, om 8 uur werden de klokken aangezet en kon het spel op de wagen. Onze verwachtingen waren niet hoog gespannen, maar met 2 invallers, Harry op bord 3 en Arjan op bord 7, waren we er niet zwakker op geworden (sorry Jan en Jonas).

Iedereen kwam zonder blunders door de openingsfase. Sterker nog: we stonden bepaald niet slechter.

Met name Tristan (bord 2) ging er tegen Baryalai onvervaard tegenaan. Er kwam een levensbedreigende koningsaanval op het bord. Marc (bord 1) stond wat gedrukt, maar niet verontrustend. De rest stond gelijk of iets beter. Marc kwam bij me langs met de vraag of het misschien dienstig was om remise aan te bieden. Ik adviseerde nog even door te spelen.

Snel daarna kwamen de eerste remises binnen van Zhao, Edward en Harry.

Frank (bord 8) had een winnende stelling bereikt, die op fraaie wijze werd verzilverd.

Even later kwam voor mij onverwacht de zege van Marc binnen! Gelet op het ratingverschil voorwaar een puike prestatie! Tussenstand 3,5 - 1,5.

Tristan, Arjan en ik moesten de zege nog even zeker stellen

Welnu, daar kwam weinig van terecht. Tristan ging in een remise-achtige stelling door zijn vlag, volgens de arbiter van dienst.

Arjan werd vrij onverwacht ineens overspeeld door good old Dirk van Wijngaarde.

En ikke dan? Dat is snel verteld. Een pionnetje voor in een eindspel met toren. Dat pionnetje werd door mij geofferd om er vervolgens achter te komen dat hij precies op tijd terug was om zijn pionnen aan de andere kant te beschermen. Ik kwam een tempo te kort. Remise dus.

Eindstand 4-4.

Voor de wedstrijd had ik voor dit resultaat getekend, maar na afloop bleef toch een wat katterig gevoel hangen.

ZSG 4 deed het nog beter door van het 1e van Hattem te winnen! Het gevolg was dat er in de Terp een wat uitgelaten stemming heerste.

Ik hoop dat de bejaarden in de onmiddellijke omgeving er begrip voor kunnen opbrengen.

Henk van Schaik, teamleider


op 15-10-2017 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3
Vrijdag J.l. Kwam Pegasus 2 op bezoek voor de derde ronde.

Onze vrienden uit Zwolle Noord hebben geen kampioensaspiraties, maar willen zich toch in ieder geval handhaven.

WE gingen om 8 uur van start met Gijs op bord 2 I.p.v. Frank.Zo'n 1,5 uur werd er in stilte geschaakt,totdat aan bord 1 een gemurmel hoorbaar werd . Jan bleek het eerste punt te hebben gescoord. Een gang langs de borden leerde dat het spelbeeld zeer wisselend was. Lees verder...
op 16-12-2015 door Miklos in Algemeen, Extern, ZSG3