ZSG 3 - OSBO 2017/2018 Klasse 2A

 

DatumThuis UitUitslag
vrijdag 13 oktober ZSG 3 - Dronten 1  4 - 4
woensdag 8 november Schaakstad Apeldoorn 4 - ZSG 3  3½ - 4½
vrijdag 15 december ZSG 3 - VSG 2  3 - 5
maandag 15 januari O & O 2 - ZSG 3  5 - 3
vrijdag 16 februari ZSG 3 - De 7 Pionnen 2  6½ - 1½
donderdag 8 maart Caïssa 1 - ZSG 3  
maandag 9 april Pegasus 1 - ZSG 3 (slotronde bij O&O in Kampen)  

  

Nou ja, bijna dan... Op bezoek kwamen de heren van De 7pionnen uit Epe. Dit team stond na 4 ronden troosteloos onderaan. Wij zagen hier een goede mogelijkheid om klasse behoud veilig te stellen.

Na een uur spelen stonden de onzen goed, maar hier en daar nog lang niet duidelijk. Deze keer was Jonas (7) als eerste klaar. Ik zag vanuit de verte dat hij een Dame won. Even later werd het toch weer gelijk, doordat Marc (1) het moest afleggen tegen Uglanin, het tactische monster uit Epe. Hiern Lees verder...
op 18-02-2018 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3

Maandag 15 januari stond de wedstrijd tegen O&O 2 op het programma. Dit team is iets sterker dan ZSG 3, maar dat zegt niet alles. Zij hebben sterkere topborden en wij zijn aan de staart sterker. Om 8 uur gingen we van start. In diepe concentratie bleef het lang gelijk opgaan. De eerste die zich kwam melden, was Martin (ingevallen voor Jonas aan bord 7): een remise. Even daarna kwam Frank (8) meedelen dat een nul zijn deel was geworden, tegen Wilke Kronemeyer (een tactische opstelling?).

Tristan (2) speelde tegen good old Ton van Zaalen. Hij bereikte een materieel gelijkstaande stelling, waarbij hij het initiatief had. Mede hierdoor (?) kwam er uit de vingers van Ton een blunder, waarna hij kon opgeven. Een knappe prestatie van onze benjamin.

Zhao (6) vertelde me in de auto al dat hij goede ervaringen had met offers om het initiatief te grijpen. Dus ook in zijn partij dit mechanisme maar weer eens uitproberen. Alleen: van een initiatief was geen sprake. Hij bleef gewoon een kwaliteit achter, resulterend in een nul.

Marc (1) probeerde tegen Van der Elst het initiatief te grijpen, maar dat mislukte. In zijn stelling zaten behoorlijke (zwarte) gaten, waardoor paard en loper naar binnen kwamen. Tot mijn verbazing wist Marc alle dreigingen te pareren. Echter: een daarna opstekende pionnenstorm werd hem teveel. Tussenstand: 3½-1½.

Op miraculeuze wijze wist Jan K. (3) een openingsmissertje heel lang te keepen. De voortdurende druk werd hem uiteindelijk toch teveel. Alleen Edward (4) en ik waren nog bezig. Edward had al een keer remise aangeboden, maar dat werd niet aangenomen. Een heftig eindspel resulteerde toch in een remise. Ik (5) slaagde erin om in het middenspel een loper voor te komen. Mijn tegenstander probeerde nog tevergeefs een vesting op te bouwen.

De volgende thuiswedstrijd tegen De Zeven Pionnen moeten wij klassebehoud veilig stellen.

Henk Van S.

 

A. v.d. Elst 1928                               –          M. Land 1713                                    1-0

T. van Zaalen 1857                            _          Tristan v.d. Schaaf 1613                    0-1

B. Kamphuis 1657                             _          J. Kruisselbrink 1505                         1-0                 

B. Papoudis 1652                              _          E. de Graaf 1603                               ½-½

R. Vierhuis 1531                                _          H. van Schaik 1571                           0-1

R. de Wilde 1499                              _          Jin Zhao Hu 1537                              1-0

W. Ekkelboom                                   _          M. Logteberg 1596                            ½-½

W. Kronemeier                                  _          F. Markerink                                      1-0

Totaal                                                                                                                 5-3


op 18-01-2018 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3
Vrijdag 15 december ontvingen wij onze collega-genootschappers van de Veluwe.

Vooraf had de teamleider er al op gewezen dat ook deze jongens gemiddeld een hogere rating hebben. Maar, dat gelet op de ervaringen tegen Schaakstad 4, wij zeker niet kansloos zouden zijn. Welnu, met goede intenties gingen wij van start.

Uiteraard was Zhao weer het eerste klaar! Hoe kon dat nou? Hij stond veel beter! Het bleek dat hij zijn Dame had laten insluiten. Later op de avond kon worden vastges Lees verder...
op 18-12-2017 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3
Een verslag te schrijven over een schaakwedstrijd valt niet mee. Ik heb nou eenmaal niet de gave om me te verliezen in mijmeringen over middelmatige voetbaltrainers. Noch kan ik u iets vertellen over de belangrijke zonen en dochters van Apeldoorn. Daarbij komt dat schaakwedstrijden zich ook niet lenen voor extatische ontboezemingen. Ik zal me daarom beperken tot een wat zakelijker verslag van de gebeurtenissen in Apeldoorn.

Op 8 november stond de uitwedstrijd tegen Schaakstad Apeldoorn Lees verder...
op 10-11-2017 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3
Het zou een goede gewoonte zijn dat van elke externe wedstrijd een levendig verslag zou worden opgetekend. Echter het is een zeldzaamheid dat de weinige schrijvers onder de schakers de belevenissen aan de hele vereniging voordragen. Ik zal de pen weer ‘ns ter hand nemen. Afgelopen vrijdag, in de schaduw van een drietal interne partijen, speelden het derde en het vierde elk hun thuiswedstrijd in de nieuwe locatie. Lees verder...
op 16-10-2017 door Miklos in Extern, ZSG3, Algemeen