ZSG 3 - SOS 2018/2019   Klasse 3c

 

DatumThuis UitUitslag
oktober vrij      
vrijdag 16 november ZSG 3 - VSG 3   
maandag 10 december DSV Ons Genoegen (Almen) - ZSG 3  
vrijdag 18 januari ZSG 3 - Denk & Zet / NGKZ 1  
woensdag 13 februari Schaakstad Apeldoorn 3 - ZSG 3  
vrijdag 22 maart ZSG 3 - Pegasus 2  
dinsdag 9 april (onder voorbehoud) VSG 4 - ZSG 3  

  

De slotronde van 2A werd dit keer gehouden in Kampen, bij O&O. Het bijzondere was dat in 2A alle beslissingen rond promotie en degradatie al waren gevallen. De wedstrijdleider van dienst kon daarom zijn toespraak kort houden: hij wenste ons allemaal een prettige pot.

Onze stadgenoten van Pegasus 1 stonden op het programma. Het krachtverschil was aanzienlijk; de gemiddelde rating van Pegasus lag om en nabij 116 ratingpunten hoger. Wij gingen aan de slag met Harry ten Klooster aan bord 1 en Quinten aan bord 8. Voor Quinten was dit evenement zijn eerste ervaring met de externe competitie. Hij kwam meteen in het diepe terecht want Trentelman (1761) was zijn tegenstander.

Toch was het Jonas (7), die voor een eerste rimpeling zorgde in de stille zaal, door zijn tegenstander pardoes mat te zetten achter de paaltjes. Op mijn vraag aan de wedstrijdleider of er nog een prijs hing aan de eerste winstpartij van de slotronde, antwoorde hij dat dat niet het geval was, maar dat Jonas nu de vrije hand had om alle voorradige cake op te eten. Ik geloof dat hij van dat aanbod geen gebruik heeft gemaakt, want om een uur of negen ging hij opgetogen terug naar Staphorst. Vrij snel daarna besloot Frank (6) dat remise wel genoeg was.

Een rondje langs de velden leerde mij dat Harry, Jan (3) en Edward (4) tegen respectievelijk van der Halm, Holtrop en Boen Tan goed stonden. In mijn ogen stonden Tristan (2), tegen Faber, en Quinten niet best of zeg maar slecht. Ikzelf stond nog steeds min of meer gelijk tegen van Ravensteijn (1794!).

Zou het dan toch nog... temeer omdat Jan won!! en Tristan remise bereikte. Hoe dat is gegaan, is voor mij nog steeds een raadsel. Helaas moesten Harry en Quinten de vlag strijken. Ook Edward verloor tegen iemand waarop de ouderdom blijkbaar geen vat krijgt. Na een zeer turbulente eindfase en met weinig tijd op de klok werd door mij remise aangeboden, na enige aarzeling werd mijn aanbod aanvaard. Eindstand: 4,5 - 3,5.

De organisatie was vlekkeloos en met name de catering was uitstekend verzorgd. De schalen met kroketjes, gehaktballetjes etc. bleven komen! Tot slot past nog een woord van waardering voor ZSG 3. De teamspirit, der Kampfgeist ook, is door de teamleider zeer gewaardeerd.

Henk van Schaik


op 11-04-2018 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3
Nou ja, bijna dan... Op bezoek kwamen de heren van De 7pionnen uit Epe. Dit team stond na 4 ronden troosteloos onderaan. Wij zagen hier een goede mogelijkheid om klasse behoud veilig te stellen.

Na een uur spelen stonden de onzen goed, maar hier en daar nog lang niet duidelijk. Deze keer was Jonas (7) als eerste klaar. Ik zag vanuit de verte dat hij een Dame won. Even later werd het toch weer gelijk, doordat Marc (1) het moest afleggen tegen Uglanin, het tactische monster uit Epe. Hiern Lees verder...
op 18-02-2018 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3
Maandag 15 januari stond de wedstrijd tegen O&O 2 op het programma. Dit team is iets sterker dan ZSG 3, maar dat zegt niet alles. Zij hebben sterkere topborden en wij zijn aan de staart sterker. Om 8 uur gingen we van start. In diepe concentratie bleef het lang gelijk opgaan. De eerste die zich kwam melden, was Martin (ingevallen voor Jonas aan bord 7): een remise. Even daarna kwam Frank (8) meedelen dat een nul zijn deel was geworden, tegen Wilke Kronemeyer (een tactische opstelling?).
< Lees verder...
op 18-01-2018 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3
Vrijdag 15 december ontvingen wij onze collega-genootschappers van de Veluwe.

Vooraf had de teamleider er al op gewezen dat ook deze jongens gemiddeld een hogere rating hebben. Maar, dat gelet op de ervaringen tegen Schaakstad 4, wij zeker niet kansloos zouden zijn. Welnu, met goede intenties gingen wij van start.

Uiteraard was Zhao weer het eerste klaar! Hoe kon dat nou? Hij stond veel beter! Het bleek dat hij zijn Dame had laten insluiten. Later op de avond kon worden vastges Lees verder...
op 18-12-2017 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3
Een verslag te schrijven over een schaakwedstrijd valt niet mee. Ik heb nou eenmaal niet de gave om me te verliezen in mijmeringen over middelmatige voetbaltrainers. Noch kan ik u iets vertellen over de belangrijke zonen en dochters van Apeldoorn. Daarbij komt dat schaakwedstrijden zich ook niet lenen voor extatische ontboezemingen. Ik zal me daarom beperken tot een wat zakelijker verslag van de gebeurtenissen in Apeldoorn.

Op 8 november stond de uitwedstrijd tegen Schaakstad Apeldoorn Lees verder...
op 10-11-2017 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3