ZSG 3 - OSBO 2017/2018 Klasse 2A

 

DatumThuis UitUitslag
vrijdag 13 oktober ZSG 3 - Dronten 1  4 - 4
woensdag 8 november Schaakstad Apeldoorn 4 - ZSG 3  3½ - 4½
vrijdag 15 december ZSG 3 - VSG 2  
maandag 15 januari O & O 2 - ZSG 3  
vrijdag 23 februari ZSG 3 - De 7 Pionnen 2  
donderdag 8 maart Caïssa 1 - ZSG 3  
maandag 9 april Pegasus 1 - ZSG 3 (slotronde bij O&O in Kampen)  

  

Een verslag te schrijven over een schaakwedstrijd valt niet mee. Ik heb nou eenmaal niet de gave om me te verliezen in mijmeringen over middelmatige voetbaltrainers. Noch kan ik u iets vertellen over de belangrijke zonen en dochters van Apeldoorn. Daarbij komt dat schaakwedstrijden zich ook niet lenen voor extatische ontboezemingen. Ik zal me daarom beperken tot een wat zakelijker verslag van de gebeurtenissen in Apeldoorn.

Op 8 november stond de uitwedstrijd tegen Schaakstad Apeldoorn Lees verder...
op 10-11-2017 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3
Het zou een goede gewoonte zijn dat van elke externe wedstrijd een levendig verslag zou worden opgetekend. Echter het is een zeldzaamheid dat de weinige schrijvers onder de schakers de belevenissen aan de hele vereniging voordragen. Ik zal de pen weer ‘ns ter hand nemen. Afgelopen vrijdag, in de schaduw van een drietal interne partijen, speelden het derde en het vierde elk hun thuiswedstrijd in de nieuwe locatie. Lees verder...
op 16-10-2017 door Miklos in Extern, ZSG3, Algemeen
Zo, de eerste ronde zit erop! Vrijdag 13 oktober 2017 ontvingen wij de schakers uit Dronten.

Aangezien ZSG4 Denk en Zet 1 op bezoek kreeg, was het een gezellige drukte in de Terp.

Toen de gasten de speelzaal mochten betreden - eerst moest de les aan de jeugd worden afgerond - vielen de monden open van verbazing. Zo'n mooie accommodatie hadden zij zelden gezien.

Goed, om 8 uur werden de klokken aangezet en kon het spel op de wagen. Onze verwachtingen waren nie Lees verder...
op 15-10-2017 door GeW in Algemeen, Extern, ZSG3

Vrijdag J.l. Kwam Pegasus 2 op bezoek voor de derde ronde.

Onze vrienden uit Zwolle Noord hebben geen kampioensaspiraties, maar willen zich toch in ieder geval handhaven.

WE gingen om 8 uur van start met Gijs op bord 2 I.p.v. Frank.Zo'n 1,5 uur werd er in stilte geschaakt,totdat aan bord 1 een gemurmel hoorbaar werd . Jan bleek het eerste punt te hebben gescoord. Een gang langs de borden leerde dat het spelbeeld zeer wisselend was. Dan weer stonden de ZSG-Ers beter dan weer de mannen van Pegasus.

De tegenstand bleek duidelijk sterker dan verwacht. Doordat zijn tegenstander een stuk in de aanbieding deed, kon Zhao nog (onverwacht?) het volle punt binnenslepen. Edward won ook maar naar eigen zeggen niet door overtuigend spel.Gijs won doordat een dol paard in de stelling van Leo Stortelder (oud-ZSG-er) huis hield. Ik ben niet van dat snelle winnen,ik kom een avondje te schaken, niet waar. Langs diepe afgronden kon ik tenslotte

Dick Metz een stuk afhandig maken. Hij gaf op de veertigste zet op. Jonas was in een eindspel beland dat verloren moest zijn. Echter op het eind kwam er een dolle toren motief in de stelling dat remise garandeerde.Jonas zag het helaas niet en moest dat met een nul bekopen.

Op naar de volgende ronde!

Henk van S


op 16-12-2015 door Miklos in Algemeen, Extern, ZSG3
Op 10 november ging het complete zestal van ZSG 3 op bezoek bij de buren, Denk&Zet 3.

Ons Zweedse kanon speelde weer een bloedstollende partij, waarbij hij op de 12e zet zijn dame liet opsluiten en als verloren moest worden beschouwd. Maar als de tegenstander het niet ziet....De partij eindigde tenslotte in remise door zetherhaling.

Jan Webbink boekte een vlotte overwinning op Erik Dekker (oud-ZSG-er) 

Gelet op de stand van Zhao en mij accepteerden Frank en Ed Lees verder...
op 13-11-2015 door Ferdinand in Extern, ZSG3