Speelschema en uitslagen ZSG 1 KNSB 3B 2017-2018

KNSB 3B 2017-2018 uitslagen en stand

DatumThuis UitUitslag
16 september 2017 WSG - ZSG 5 - 3
7 oktober 2017 ZSG - Staunton 5½ -  2½ 
4 november 2017 Spaskky's - ZSG 4½ -  3½
25 november 2017 ZSG - DSG Pallas 2 - 6 
16 december 2017 ZSG - Philidor 1847 3 5 - 3 
3 februari 2018 Schaakwoude - ZSG 4 - 4 
10 maart 2018 ZSG - HSP/Veendam 5 - 3 
7 april 2018 Qonnected Hardenberg 2 - ZSG 3½ - 4½ 
21 april 2018 ZSG - SG Max Eeuwe 2  

 

 

-door René in 't Veld- Zaterdag 20 april vond de climax plaats in klasse 4A van de KNSB. Nadat het vervoer ernaar toe wat uiteenviel over verschillende voertuigen en enkelen de speellocatie te laat bereikten werd er zo rond 13.05 uur afgetrapt in het denksportcentrum in Groningen. Daar speelden tegelijkertijd ook Staunton 2 tegen O&O uit Kampen. Onder toeziend oog van Jannes van der Wal was de opdracht simpel: minimaal een gelijkspel binnenhalen tegen het vierde team van de thuisclub om zo p Lees verder...
op 29-04-2024 door Arjan in Extern, ZSG1
-door Brian Nijdam- Zaterdag 2 maart vertrokken we naar Groningen voor een belangrijke wedstrijd om het kampioenschap. Hoogeveen, waar we de eerste plek mee delen, mocht thuis tegen hekkensluiter Assen 2, dus voor ons was alleen winst voldoende. Groninger Combinatie heeft veel teams, het eerste speelt in de meesterklasse. Vorig jaar speelden we in de bomvolle bovenzaal waar altijd veel bekende namen te zien zijn. Nu speelden we echter in de kleinere benedenzaal van het Jannes van der Wal Lees verder...
op 03-03-2024 door Arjan in Extern, ZSG1
-door René in 't Veld- Afgelopen zaterdag reisden we af naar Assen om daar te proberen twee matchpunten mee naar huis te nemen. Op papier hadden we die al in de tas, maar opnieuw bleek de praktijk een stuk weerbarstiger. Fedde scoorde een nul op bord 1 in een aanvalspartij die, naar ik begreep, de andere kant op had kunnen (moeten?) vallen. Maar wat ik ervan zag, was een tactische complexiteit waar alleen Alpha Zero de waarheid van kent. Bart op bord twee zag zich geconfronteerd met een tegen Lees verder...
op 04-02-2024 door Arjan in Extern, ZSG1
-Door Miklos Hoffer- 2024 is begonnen en in het nieuwe jaar is de kop er schaaktechnisch alweer vanaf. Vrijdag de 5e was er een ronde in de interne competitie voor deze en gene en maandag 8 januari mochten uw strijders extern aantreden tegen de koploper. Deze luistert naar de naam Hoogland. Dat is een plaats die grenst aan Amersfoort, de stad waar we dit seizoen - onbaatzuchtig als we zijn - veel bordpunten aan hebben geschonken. Verder is de club bekend als organisator van Kroegenschaak Lees verder...
op 24-01-2024 door Arjan in Extern, ZSG1
-door Miklós Moffer Tegen de reserves van Amersfoort mocht ZSG proberen het bevlekt blazoen wat op te poetsen. Dit lukte ten dele maar niet helemaal. Het was wel een spannende wedstrijd die het goed zou hebben gedaan op Unibet. Amersfoort is een sterke schaakstad en ook hun tweede team mag er best zijn. Het is een mix van doorgewinterde routiniers en jongere aanwas. Ik kwam even na 9 binnen voor een eerste wapenschouw. Het zag er nog niet zo best uit. Maar “alles verandert en niets blij Lees verder...
op 05-12-2023 door Arjan in Extern, ZSG1
-Door Brian Nijdam-

Na onze 6-2 overwinning thuis tegen SISSA 2 mochten we afgelopen zaterdag aantreden tegen Schaakwoude 2. We zijn ingedeeld in het noorden en dat betekent 4! teams uit Groningen en nu de lange reis richting Walterswald. Op papier zijn onze grootste concurrenten Kampen en TAL, zij verloren echter allebei in ronde 1 en speelden dit weekend tegen elkaar (Kampen won met 4,5-3,5)

Ondanks de werkzaamheden rondom de zuidzijde van het station vertrokken we om 11.30 zonder problemen, met René en Fedde achter het stuur. Een flinke autobrand op de A28 bij Rouveen zorgde echter voor wat vertraging. Van de auto was weinig over, voor ons bleef de schade gelukkig beperkt tot 5 minuten minder denktijd achter het bord.

De speellocatie was een ruim dorpshuis met meerdere zalen, een grote parkeerplaats, en een bar waar alleen met munten uit een (zeer ouderwets) muntenapparaat betaald kon worden. In de zaal naast ons werd flink gewerkt aan een muziekevenement voor diezelfde avond en de dunne muur tussen de twee zalen betekende dat we daar veel van meekregen. Ik besloot een kijkje te nemen en zag al snel iemand met een Green Day shirt van het Hella Mega Tour concert in Groningen waar ik zelf ook bij was. (punk-rock stond niet bovenaan mijn lijst met vooroordelen over Friesland.) Tijdens het opbouwen van de zaal werd er ook muziek gedraaid die bij ons duidelijk te horen was. Sommige schakers oogden een beetje geÏrriteerd. Zelf kon ik de nummers van System Of A Down en Fall Out Boy wel waarderen. (Ze staan ook in mijn playlist waar ik tijdens het online blitzen naar luister.)

Misschien was die ‘online blitz comfortzone’ wel de reden dat ik als eerste klaar was. Mijn tegenstander op bord 5 was meer bezig met mijn sterke loper op c4 van het bord krijgen dan zijn eigen loper op c8 ontwikkelen, en dat kwam hem duur te staan. Ik won een kwaliteit en dat was doorslaggevend in het eindspel.

Marc op 8 won ook zijn tweede pot van het seizoen. Hij kwam niet lekker uit de opening en stond simpelweg verloren. Maar de chaos op het bord was te veel voor zijn tegenstander (Marc was zo geconcentreerd dat hij de muziek niet eens hoorde) en Marc kon hem opeens mat zetten!

Fedde op 1 bewees tegen SISSA al dat toreneindspellen geen probleem zijn voor onze topspeler. Nu was dat niet nodig want na een vlotte koningsaanval (het laatste dat ik zag was een dame op h6 en een paard dat onderweg was naar g5) haalde hij ook zijn tweede punt van het seizoen binnen.
Miklós op bord twee kreeg een rustige opening op het bord, creëerde een ruimtevoordeel in het centrum, en brak daarmee door tot bij de witte koning. Toen wit stukverlies met een open koning niet meer kon voorkomen hield hij het voor gezien.

Ronald moest genoegen nemen met een halfje op bord 6. Het lukte niet om iets te creëren. Hij probeerde het nog in het eindspel met loper tegen paard maar de remisemarge was helaas te groot.

René op 7 had een slome start dit seizoen en na een lange, theoretische en remiseachtige opening lag het vertrouwen niet al te hoog bij hem. René bouwde echter een voordeel op dat steeds groter werd en wist het eindspel overtuigend te winnen.

Jan op bord 4 verloor een pion en leek er geen compensatie voor te krijgen. Hij kwam niet meer terug in de partij en moest helaas een 0 op het scoreformulier noteren.

Bart op bord 3 was (niet voor het eerst) als laatste bezig. Hij had een toreneindspel met gelijk materiaal op het bord. Een aantal ZSGers geloofde het wel en de eerste auto vertrok richting Zwolle. Beide spelers hadden momenten waar ze winstkansen konden proeven en dat resulteerde in 4! keer een afgeslagen remiseaanbod. (2 van beide kanten) Ver voorbij zet 40 en een klein uur nadat de eerste auto richting Zwolle vertrok werd er toch tot remise besloten.

Na de 6-2 winst tegen SISSA nu dus ook 6-2 tegen Schaakwoude! Gek genoeg is dat niet genoeg voor de koppositie. Die staat op naam van Staunton Groningen 2. Op papier qua rating niks bijzonders. Maar dat is gezichtsbedrog want ze beschikken over een aantal sterke jeugdspelers. Vorig seizoen wonnen we met veel geluk (Vlagsma!) nipt met 4,5-3,5 van Staunton.

Onze volgende wedstrijd? ZSG 1-Staunton Groningen 2! Zaterdag 4-11 in de Terp. Komt dat zien!

op 11-10-2023 door Arjan in Extern, ZSG1
Op vrijdagavond (middag bijna) moest er een SOS delegatie naar de slotronde HKA in Groesbeek. Nadat de afwezige roerganger de vertrektijd van 18.15 doorgaf bleek dit een stuk verder weg te liggen dan aanvankelijk gedacht. Met de nodige avonturen onderweg (Hells Angel achtervolging, vluchten door Duitsland) kwamen we op tijd aan op de locatie alwaar Huub Blom de organisatie voor zijn rekening nam. Koningswaal (die nog twee wedstrijden moet inhalen) was onze tegenstander.

Dan de opstell Lees verder...
op 01-05-2022 door Miklos in Extern, ZSG1
Het moet voor de KNSB-competitieleider een vreemde gewaarwording zijn geweest vanmorgen. Een notificatie van een uitslag in de mailbox! Dat moet wel spam zijn.. immers het doorgeven van een uitslag is wel érg makkelijk. Elke Jan *** of spambot met e-mailadres kan dit doen. Maar nee, het was de eerste heuse wedstrijd in het hele land sinds het stilleggen van de competities in maart. ZSG - Lonneker, ronde 1 van de KNSB beker poule A (de meeste clubs stromen in ronde 2 in). Onze thuisha Lees verder...
op 11-10-2020 door Ferdinand in Algemeen, Extern, Intern, ZSG1
Gé van den Bovenkamp

Gijs de Koning Gans

Miklós Hoffer Lees verder...
op 28-03-2020 door Miklos in Extern, Intern, ZSG1, ZSG2
Na een paar slechte optredens in de doordeweekse competitie kon het eerste team wel een sportief succesje gebruiken. Met slechts twee invallers togen we derhalve naar Ermelo. De vertrouwde speelzaal Echo’s Home De Schakel ligt wat afgelegen van de dorpskern. Het laatste stuk van de tocht spreekt altijd tot de verbeelding. Aan weerszijden van het wegdek bevinden zich de donkere bomen van het Veluwer bos. Voor je ligt de matig verlichte kaarsrechte strook asfalt, een poos lang! Lees verder...
op 12-03-2020 door Miklos in Algemeen, Extern, ZSG1