Gastenboek ZSG


Bericht schrijven  |  Inloggen  | Nieuwe gebruiker  | Volledig scherm


 |  van 870
  1

Bas
18 februari '19
23:14:01

Voor mij zou het ook C of A zijn. Ik kwam minder vaak omdat ik vaak na afloop een half uur op het station moet wachten of een half uur moet lopen, aangezien de aansluiting erg slecht was. Doordat je een nul krijgt met oa de rapid wanneer je er niet bent, vind ik het niet heel aantrekkelijk om tegen de lagere groep met bijvoorbeeld jeugd te spelen. 


Ferdinand
18 februari '19
23:08:43

Heren,

Dank voor al jullie reacties, zowel hier als over de mail!
Om antwoord te geven op een vraag die werd gesteld: "was dit een initiatief van het bestuur of van Ferdinand alleen?". Het kwam ter sprake onder het genot van een eenheid in huize De Koning Gans, en ik dacht, vragen staat vrij.

Na het lezen van de reacties denk ik dat het doorzetten van het idee vooral heel averechts zou werken. Dus excuus aan wie ik heb laten schrikken!

Het doorzetten van het Open Zwols lijkt mij een vruchtbaarder initiatief. Voor liefhebbers van lange partijen, ratingverwerking, een begrijpelijk en publiceerbaar uitslagen/stand systeem en al dat soort mooie dingen is er dan weer meer te smullen.

Fred heeft m.i. wel een punt (hoewel, weinig van hem gehoord hierover toen hij zelf derde stond laughing). Het probleem is dat de Keizer en Swiss Master software voor mij nét begrijpelijk genoeg is om een indeling te bouwen en de uitslagen in te vullen, maar niet veel meer. 

"Ik wil wel een programma maken, wat makkelijk te hanteren is zodat er altijd wel iemand is die de uitslagen kan invullen en op de site kan plaatsen.

Ik denk dat ik een goed idee heb (maar ja, dat denk ik altijd). Ik zal dat binnenkort hier tonen.."

Dit is dus zeer welkom!!


Arjan
18 februari '19
21:35:13

Antwoord C. Ik speel samen met wat jeugd uit Stadshagen mee in de rapid competitie en niet in de aansluitende interne. Ik heb (op eigen verzoek) geen basissplaats in een extern team. Deze 'stimulans' werkt dus niet voor mij.


Jan K.
18 februari '19
21:24:19

C, neigend naar A.

 

Een Zwols open lijkt mij wel een goed idee.

Nu worden er überhaupt geen "lange potten" meer gespeeld.

Dat zou dan wel weer mogelijk zijn.

 

Jan.


Caspar
18 februari '19
19:46:21

Vrijdag is een lastige dag, als ik moet kiezen tussen sociale activiteiten, sport en intern schaken. Komt schaken altijd als laatst. Voor mij word het interessanter als we intern met rating gaan spelen, zo niet, besteed ik mijn vrijdagavond liever op een andere manier. De partijen zijn niet aantrekkelijk genoeg voor mij om langs te komen.

Als dit ingevoerd word is het helaas voor mij een A.


landmacht
18 februari '19
19:32:04

Als je met het Zwols Open ook mensen buiten ZSG wil binnenhalen , denk ik zelf dat je het beter bij 6 ronden kan houden.Wel een leuk idee.


Fred
18 februari '19
19:31:48

Ik kan me niet voorstellen dat deze oplossing werkt. Ik weet vrijwel zeker dat het alleen maar leden gaat kosten, en dat er uiteindelijk nog steeds maar 5,6 of 7 "lange" partijen worden gespeeld. (ja, ja ik weet het: "verkennende" poll...)

Mijns inziens zit het probleem in de interne competitie zelf. Dat "keizersysteem" is onoverzichtelijk, de uitslagen komen niet op de site, en als ze wel op de site staan is het ook onduidelijk wat je resultaten zijn etc.

Je ziet allerlei vage getallen waarvan je niet direct kan achterhalen hoe ze tot stand zijn gekomen.

In een ranglijst wil je zien hoe vaak je gewonnen, verloren en remise hebt gespeeld, en eventueel een crosstabel waarin staat wie tegen wie heeft gespeeld. En je wilt de volgende dag de huidige ranglijst zien, en weten hoe die ranglijst tot stand komt...

Neem nou de uitslag van de interne 2017-2018: De eindstand is nooit gepubliceerd, het laatste wat gepubliceerd is, waren de resultaten van 2 maart!!!
Overigens was die 2 maart eigenlijk best aardig. Dit seizoen is het laatste 14 december, en met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal het daar bij blijven voor dit seizoen...

Het lijkt me duidelijk dat niet veel mensen geïnteresseerd zijn in een "competitie" waarin onduidelijk is hoe de  "puntentelling" werkt en waarvan je ook nog niet eens die "onduidelijke" punten kan zien...

Ik wil wel een programma maken, wat makkelijk te hanteren is zodat er altijd wel iemand is die de uitslagen kan invullen en op de site kan plaatsen.

Ik denk dat ik een goed idee heb (maar ja, dat denk ik altijd). Ik zal dat binnenkort hier tonen...


Ferdinand
18 februari '19
12:49:14

Klopt Roerd, vandaar een verkennende poll. Dit heeft namelijk alleen zin als veel mensen B aangeven, anders gaat het plan snel weer de ijskast in.


Roerd
18 februari '19
12:20:20

Ik ga voor C, neigend naar A. 

Het voorgestelde plan lijkt mij nogal drastisch. Vogens mij loop je het risico door op die manier mensen die wel een binding hebben met de vereniging, en via de externe competitie die binding ook graag uiten, weg te sturen bij de vereniging. Dat lijkt mij niet gunstig, natuurlijk zou je willen dat meer leden de interne competitie bezoeken, maar op deze manier loop je het risico om deze leden (zoals ik) helemaal te verliezen. 


Bram
18 februari '19
11:02:05

E

 |  van 870 |