Jeugdcompetitie seizoen 2021-2022

Vanwege de coronamaatregelen in december 2021, was het eremetaal van de jeugdcompetitie najaar 2021 niet uitgereikt. Dat werd vrijdag 10 juni goedgemaakt. Tegelijk werden de medailles van voorjaar 2022 omgehangen.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs startten op 100 punten om te voorkomen dat zij door de computer tegen leerlingen van het basisonderwijs ingedeeld worden. Een gewonnen wedstrijd levert 6 punten op, een remise 3 punten, oneven 4 punten, afwezig 2 punten en een verloren partij 1 punt. Een punt voor een verloren partij is om het educatieve karakter van de jeugdcompetitie te benadrukken en anderzijds om opkomst te stimuleren. Kampioen zoveel mogelijk partijen spelen van voorjaar 2022 zijn Mik en Jasper met beide 10 gespeelde partijen. In het najaar 2021 speelden we wat minder partijen. Toen waren Daan, Joep, Sander en Elin de opkomstkampioenen met allen 8 partijen.

De eerste vrijdag van september gaat de jeugdcompetitie en de jeugdtrainingen weer van start met een nieuw seizoen.